Annigje Primowees

Annigje Primowees

Mijn naam is Annigje Primowees en woon sinds 1975 in Maasbree. Hier ben ik getrouwd en heb er mijn kinderen en mijn kleinkinderen gekregen. Door de jaren heen ben ik mij sterk verbonden gaan voelen met het dorp en met de regio Peel en Maas. Ik voel me hier thuis.

Van huis uit ben ik verbonden met de Partij van de Arbeid: ik kom uit een echt ‘rood’ nest en die nestgeur heb ik gehouden. Gelijke kansen, solidariteit, eerlijk delen en zorg voor de natuur zijn mijn drijfveren om bij die club te blijven. Vandaar ook, dat ik in het onderwijs ben gegaan: gelijke kansen kun je voor een deel bieden door goed onderwijs. Ik werk momenteel bij de Pabo in Venlo. Van ‘huis uit’ ben ik historicus. In 2002 ben ik in de Maasbreese lokale politiek gestapt. Eerst als commissielid en daarna, vanaf 2006, als fractieleider.

Met veel plezier heb ik de afgelopen periode de fractie PvdA/GroenLinks geleid in Peel en Maas. Na de herindeling kwamen eerst allerlei afstemmingsmaatregelen aan de orde, maar gaandeweg werden ook de contouren van de nieuwe identiteit van Peel en Maas zichtbaar. We zijn op weg, maar we zijn er nog niet!

Wat kunnen we voor elkaar betekenen als het gaat om werk, om zorg, voor onze kinderen, voor de omgeving waarin we wonen? In toenemende mate nemen groepen mensen zelf het initiatief. De kern van Grashoek, het kasteel in Kessel en Hart voor Maasbree zijn maar enkele projecten van vele waarin we enthousiaste en betrokken mensen zien, die met succes aan de slag gaan voor de gemeenschap. Ook ondernemers tonen zich steeds meer bereid om samen met de gemeente mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven. Op het gebied van (mantel)zorg is Peel en Maas zelfs een voorbeeld voor andere gemeenten.

We zijn er nog niet. De grootste uitdagingen komen in de komende vier jaar: hoe gaan we de kanteling van de jeugdzorg samen aanpakken? Hoe zorgen we ervoor dat de huishoudelijke hulp voor ieder die het nodig heeft, beschikbaar is? Hoe zorgen we ervoor dat nieuwkomers een fatsoenlijke woon- en werkplek krijgen en zich thuis gaan voelen? Hoe zorgen we ervoor dat armoede en uitsluiting voorkomen wordt?

We zijn er nog niet; maar de fractie PvdA/GL gaat er ook in de komende periode weer hard mee aan de slag!

annigje.primowees@peelenmaas.nl

 

Eén reactie op “Annigje Primowees”

  1. Twan Smets schreef:

    Geachte mevrouw,
    U vraagt zich af , hoe de oudere mensen, nu de bushalten gelukkig uit ons kneldorp gaan verdwijnen, de weg af moeten leggen naar de nieuwe bushaltes ?
    Antwoord moge duidelijk zijn dacht ik : precies op diezelfde wijze als de bejaarde mensen in de buitengebieden dit al jaren lang doen !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *