Arbeidsmigranten bij camping Flierenhof

PvdA/GroenLinks heeft vernomen dat camping de Flierenhof te Maasbree reeds is gestart met de aanlegwerkzaamheden voor huisvesting van 175 arbeidsmigranten voordat er een omgevingsvergunning is afgegeven door het College van B&W en zienswijzen van omwonenden zijn behandeld. Zo ga je met je burgers niet om!

PvdA/GroenLinks is van mening dat de aanlegwerkzaamheden dan ook per direct dienen te worden gestopt. Camping de Flierenhof is gelegen aan de rand van natuurgebied het Asbroek en is hier ooit als kleinschalige natuurcamping begonnen. Vervolgens werd de camping, onder druk van het CDA, tegen de zin van PvdA/GroenLinks, fors uitgebreid en werd er een restaurantfunctie aan toegevoegd.

Kennelijk is dit allemaal niet goed van de grond gekomen en nu wordt er met het huisvesten van arbeidsmigranten een nieuw verdienmodel gezocht over de rug van arbeidsmigranten. PvdA/GroenLinks is van mening dat arbeidsmigranten niet moeten worden weggestopt in het buitengebied; ze hebben recht op fatsoenlijke huisvesting dicht bij een kern. Daarnaast dienen de natuurwaarden van het Asbroek, naar onze mening, te worden beschermd en dit laat geen grootschalige activiteiten en huisvesting toe.

PvdA/GroenLinks heeft vragen gesteld aan het College van B&W en er op aangedrongen om de aanlegwerkzaamheden stop te zetten.

Fred Peeters
Burgerraadslid PvdA/GroenLinks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *