Beringe Buiten

Tijdens de afgelopen raadsvergadering is de gemeenteraad unaniem akkoord gegaan met het geven van subsidie aan en het verstrekken van een gemeentegarantie voor de realisatie van het ontmoetings- en beweegpark Beringe Buiten.
Er zal een multifunctionele accomodatie worden gebouwd, noodzakelijk onderhoud worden gepleegd en ook de toegangsweg naar het complex zal worden verbeterd.
In dit park werken voetbalvereniging BEVO, tennisvereniging BEVO, stichting jeugdwerk en dorpscoöperatie intensief samen.
PvdA/Groenlinks juicht het toe dat bovengenoemde investeringen worden gedaan en dat het een openbaar ontmoetingspark wordt voor iedereen in Beringe en omstreken. Op deze wijze wordt er een bijdrage geleverd aan de leefbaarheid en voorzieningenniveau van Beringe en kunnen jong en oud elkaar ontmoeten waardoor de sociale cohesie in het dorp zal worden versterkt.

PvdA/Groenlinks heeft moeite met het verstrekken van een gemeentegarantie voor een lening van € 400.000 van de Provincie Limburg aan de stichting Beringe Buiten terwijl het geld bij de provincie “tegen de plinten opklotst”. Ondanks pogingen van het College om onder de gemeentegarantie uit te komen werd hier door de provincie toch aan vastgehouden. Om het project niet te frustreren zijn we uiteindelijk schoorvoetend akkoord gegaan met de gemeentegarantie.
We zijn echter van mening dat de Provincie Limburg in de toekomst dient af te stappen van het vragen van gemeentegaranties voor gemeentelijke projecten terwijl ze zelf veel
beter “in de slappe was zitten” dan gemeentes en miljoenen uitlenen voor b.v. de uitbreiding van Toverland.

Fred Peeters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *