Bushalte Veldsehuizen/Houthei Maasbree

Vorig jaar is aan de Raad van de gemeente Peel en Maas toegezegd dat er een half jaar
zou worden geëxperimenteerd met een bushalte ter hoogte van Veldsehuizen en Houthei te Maasbree. Dit om te bezien hoeveel gebruik er zou worden gemaakt van deze halte. In allerijl werd er vervolgens een fysieke halte aangelegd.
Onze verontwaardiging was dan ook groot toen afgelopen weekend bekend werd dat de Provincie Limburg en busmaatschappij Arriva zijn overeengekomen om de bus er helemaal niet te laten stoppen. Dit volgens de Provincie i.v.m. de onveilige situatie ter plekke.
Inmiddels is het duidelijk dat er in de nabije toekomst meer bezoekers, cliënten en medewerkers bij “de Fabriek” zullen komen die gebruik willen maken van openbaar veroer. Daarnaast zijn er ook burgers, die in het buitengebied wonen of op het bedrijventerrein werken, die gebruik willen maken van een bushalte in de nabijheid.PvdA/Groenlinks is van mening dat de Gemeenteraad “voor het lapje” is gehouden door
de Provincie en Arriva. We hebben de Raad dan ook voorgesteld om een brief te schrijven naar de Provincie. In deze brief keuren we de handelwijze van de Provincie en Arriva af. Daarnaast stellen we voor om de busroute weer te verleggen naar de Venloseweg en de Wilhelminalaan. Deze route is wel veilig en de bushaltes zijn voor de inwoners en bezoekers van Maasbree veel beter bereikbaar.
Indien je het eens bent met het terugleggen van de busroute naar de Venloseweg en de Wilhelminalaan, laat het ons weten via onze website:

Reacties graag hieronder.

m.v.g.

Fred Peeters
Raadslid PvdA/GroenLinks

7 reacties op “Bushalte Veldsehuizen/Houthei Maasbree”

 1. Mirjam Hendriks schreef:

  Slaat helemaal nergens op. Zeker het argument dat het te gevaarlijk is raakt jant nog wal. Ik hoop dat de bussen gaan stoppen op de Wilhelminalaan en Venloseweg. Maar ik betwijfel het. Ze hebben de vorige keer ook precies gedaan wat ze zelf wilde.
  Fijn dat jullie dat hebben aangekaart. Succes

 2. Joost Hegger schreef:

  Natuurlijk moet de bushalte op de Venloseweg terugkomen. Prima initiatief.

 3. Nicky Berpol schreef:

  Er zijn meerdere plekken op de provinciale weg waar de bus op de weg moet stoppen, en deze hebben zover ik weet nooit tot gevaarlijke situaties geleid.
  Het is van belang dat bewoners in de buitengebieden makkelijker gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer, daarom zou het terugleggen van de busroute via de Venloseweg een logische stap zijn en …… de stopplaatsen liggen er nog. Ook is het belangrijk dat mensen de dagbesteding gelegen aan de Venloseweg zelfstandig kunnen bereiken. Alle reden om de busroute weer via de Venloseweg te laten lopen.

 4. Nicky Berpol schreef:

  Een belangrijk punt ben ik vergeten, nl. dat het voor bewoners van buurtschap ’t Root levensgevaarlijk is om langs de Venloseweg naar de bushalte bij Boszicht te lopen. Als veiligheid zo belangrijk is, dan is dit ook een reden om de bus weer op de Venloseweg te laten stoppen.

 5. Theo Hesen schreef:

  En wie kan dat weer bedenken om die bushalte weer op de Wilhekminalaan terug te leggen als het vrachtverkeer en de bussen samen over de Wilhelminalaan gaan rijden dan verwacht ik dat veel vrachtwagens stil staan op de Wilhelminalaan en de weg is maar net breed genoeg voor vrachtwagens en waar stoppen de bussen op de straat en dat alleen voor een bedrijf de bussen voor de deur wil laten stoppen het is al weg gegooid geld dat ze de bushalte gemaakt hebben op de Houthei

 6. Mariëlle Vestjens schreef:

  Naar aanleiding van het artikel in de krant wil ik jullie laten weten dat het mij voor de mensen die in het Rooth of bij De Fabriek, De BOEZst en het industrieterrein moeten zijn het ook veel handiger en veiliger is als de bus weer via Venloseweg/Wilhelminalaan gaat lopen. Want anders moeten ze ver lopen, langs een niet zo veilige route. Succes!

 7. Iris de Groot schreef:

  Geen bussen in de Wilhelminalaan, het is al druk genoeg met al het vrachtverkeer! Maar de Fabriek moet wel bereikbaar zijn ja. Waarom geen nieuwe weg tussen Venloseweg en Provinciale weg. 2 vliegen in 1 klap. Vrachtverkeer uit het dorp en busverkeer kan langs de fabriek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *