Crossen in de bossen

Sinds we met zijn allen te kampen hebben met de coronacrisis wordt er, ook in Peel en Maas, veel meer gewandeld in de bossen. Veel mensen kunnen niet gebruik maken van sportfaciliteiten en werken veelal van huis uit achter een laptop. Voor hen is wandelen in de natuur dan ook een aangename manier van ontspanning waarbij er ook flink wordt bewogen.

Helaas valt de laatste tijd ook te bespeuren dat er steeds meer wordt gecrost met motoren en quads in diezelfde bossen. In welk gebied je ook wandelt, overal kom je motorcrossers tegen en zijn vele bandensporen te vinden.

Dit tot ongenoegen van wandelaars, maar ongetwijfeld ook van de dieren die geregeld worden opgeschrikt door het lawaai van de ronkende motoren.

In grote delen van de bossen in Peel en Maas is het verboden om te crossen. Daar wordt echter niet op gehandhaafd. PvdA/GroenLinks is dan ook van mening dat er m.b.t. het crossen in de bossen meer gehandhaafd dient te worden. Dit dient gepaard te gaan met een bewustwordingscampagne van de gemeente waarin wordt uitgelegd dat er niet gecrost mag worden in de bossen en waarom dit niet kan.

Daarnaast zou de gemeente er goed aan doen om, in samenspraak met crossers, een terrein ter beschikking stellen waarop wel mag worden gecrost. Op deze manier kunnen ze toch hun sport beoefenen en wordt de natuur en de wandelaar gespaard.

Fred Peeters
Burgerraadslid PvdA/GroenLinks Peel en Maas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *