De Aldi zeker niet op deze plek

Er zijn vergevorderde plannen om een Aldi te vestigen op de hoek Patersstraat/Raadhuisstraat in Panningen. Los van de vraag of er plek is voor een vierde supermarkt in Panningen, vinden wij dat de Aldi in ieder geval niet op deze plek kan komen.

Alles wijst erop dat het besluit voor de vestiging van de Aldi al is genomen. Die indruk wordt versterkt door het voorstel aan de gemeenteraad om het besluit te nemen dat in één keer besloten kan worden over alle vergunningen die hiervoor nodig zijn. Dat kan via de coördinatieregeling. Een dikke maand geleden heeft de Aldi het college verzocht deze coördinatieregeling toe te passen, omdat ze haar plannen voor supermarkt, parkeergarage en appartementen snel wil realiseren.

Opmerkelijk snel legt het college dit verzoek voor aan de raad. Het is niet meer dan een procedurele regeling. Daarmee wordt niks besloten over de inhoud van het plan zelf. Dat moet later gebeuren door de raad.

Alleen is het wel zo, dat alles nu sneller geregeld kan worden. Dat roept inderdaad het idee op dat het een gelopen race is en dat de Aldi zich hier kan vestigen. Wij hebben geen bezwaar tegen een snelle besluitvorming. Het college had de raad al veel eerder moeten vragen of dit wel een geschikte plek is voor de vestiging van een vierde supermarkt in Panningen.

Wij zijn hierover duidelijk: wij vinden deze plek in ieder geval ongeschikt voor de vestiging van een supermarkt. Dat is volgens ons geen versterking van het centrum, maar eerder een verstoring. De verkeersdruk aan die kant van het centrum is nu al veel te groot. De bewoners rond de Patersstraat kunnen er over meepraten. Als er al een supermarkt bij zou moeten komen in Panningen, zoek daarvoor dan liever een plek langs de Kennedylaan. Bijvoorbeeld in de buurt van rotonde Everlo.

Annigje Primowees, Frits Berben, Raf Janssen
Raadsleden PvdA/GroenLinks Peel en Maas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *