De ontmoeting

Eind februari 2015 (nu al weer 3 jaar geleden) werd tijdens de verbouwing van het Huis van de Gemeente een glaskunstwerk van Pieter Wiegersma uit Deurne door vandalen aan gruizelementen geslagen.

Het fragiel kunstwerk van glas, genaamd “Hoorn des Overvloeds”, was niet meer te redden en de hoorn des overvloeds was leeg! Tijd om ook het gemeentelijk beleid hieraan aan te passen horen wij u denken?

Na de verbouwing staat niet in, maar net buiten de ingang van het Huis van de Gemeente een sculptuur van twee mensen die met elkaar in gesprek zijn. Een brozen kunstwerk van de hand van kunstenaar J. Wishaupt, dat de toepasselijke naam “ontmoeting” draagt. PvdA/Groen Links heeft deze plek uitgekozen om haar voortrekkers in beeld te brengen. Niet als representanten van de hoorn des overvloeds, maar als vertegenwoordigers van het volk, de inwoners van Peel en Maas! Volksvertegenwoordigers, die niet alleen tijdens hun ontmoeting naar u willen luisteren en naar de mond praten, maar uw geluid ook in de raad willen laten doorklinken. Een luid en helder geluid, zeker als het gaat over een leefbaar inkomen (geen hoorn des overvloeds); economie die de aarde spaart, een samenleving die stoelt op solidariteit en een maatschappij waarin kennis en macht eerlijk worden verdeeld.
Zo zal onze ontmoeting niet stoppen voor de deuren van het Huis van de Gemeente, maar uw woorden zullen doorklinkenken tot in het hart van het gebouw, het hart van onze democratie!!

PvdA/Groen Links is te vertrouwen, wij houden ons aan beloftes en willen uw initiatieven faciliteren en versterken.

Volgens de mythe is de Cornucopia de hoorn van de geit Amalthea, die Zeus zoogde op Kreta. Als dank zette Zeus haar aan de hemel als een sterrenbeeld en haar hoorn schonk de houder ervan alles wat hij of zij begeerde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *