Er zijn parkeerplaatsen genoeg in Panningen

Het voormalige postkantoor aan de Raadhuisstraat in Panningen wordt afgebroken. Jarenlang stond het leeg. Nu gaat er eindelijk iets gebeuren op deze plek. Dat is positief. PvdA/GroenLinks vindt dit een schitterende plek voor het realiseren van een aantal betaalbare huurwoningen of appartementen. Er zijn veel te weinig huisvestingsmogelijkheden in de huursector. Zeker voor mensen met een smalle beurs. Wij vinden dat de gemeente daar veel meer aandacht voor moet hebben.

De gemeente moet bereid zijn om met subsidie de bouw van betaalbare huurwoningen mogelijk te maken. Liefst op een plek in het centrum, opdat mensen die minder mobiel zijn zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. Het college heeft echter plannen om parkeerplaatsen aan te leggen op de plek die vrijkomt als het voormalige postkantoor is afgebroken. Weer parkeerplaatsen.

Als wij voorstellen om gemeenschapsgeld te gebruiken om betaalbare huurwoningen te bouwen voor mensen met een kleine portemonnee, krijgen we steevast in de Raad te horen dat de overheid dat vooral niet moet doen, omdat de markt hier veel beter voor kan zorgen. Dat vertrouwen op de markt is in heel veel gevallen zwaar overtrokken en is helemaal misplaatst wat betreft de bouw van huurwoningen.

De lofzang op de veronderstelde heilzame werking van de markt wordt niet aangeheven als het om de aanleg van parkeerplaatsen gaat. Dan wordt plots naar de overheid gekeken en is er geen bezwaar om gemeenschapsgeld beschikbaar te stellen.

Dat was onlangs nog het geval in Helden bij de (vertraagde?) aanleg van parkeerplaatsen op een perceel langs de Molenstraat.

En iets eerder werd veel duur geld besteed aan het autopark bij het gemeentehuis. En nu weer op de hoek Raadhuisstraat/Patersstraat? Wij vinden dat niet nodig. Doorgaans kan men vrij makkelijk een parkeerplaats vinden in Panningen.

Wij besteden het geld liever aan de bouw van betaalbare huurwoningen.

Annigje Primowees, Frits Berben, Raf Janssen,
raadsleden PvdA/GroenLinks

 

Foto’s: Jac. Willekens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *