Fred Peeters

Fred PeetersMijn naam is Fred Peeters en ik ben in 1962 geboren in het idyllische Baarlo. Hier groeide ik op in een arbeidersgezin en heb ik tot mijn 21e gewoond. Op die leeftijd ben ik getrouwd met Bertie en na enkele jaren in Sevenum te hebben gewoond, hebben we ons sinds 1988 in het geboortedorp van Bertie, Maasbree, gevestigd. We hebben samen 4 prachtige kinderen, een schattig kleinkindje en een tweede kleinkind is op komst.

Mijn politieke interesse ontstond al vroeg en ik wist al op mijn 15e dat ik later actief zou worden in de Partij van de Arbeid. Het zal niet verbazen dat Joop den Uyl mijn grote voorbeeld was en de passie waarmee hij politiek bedreef is mij altijd tot voorbeeld gebleven.

Ik werd, namens de PvdA, actief op mijn 22e in besturen en commissies waarna ik vervolgens met veel plezier 11 jaar gemeenteraadslid en twee jaar wethouder ben geweest in de voormalige gemeente Maasbree.
In die periode heb ik me o.a. ingezet voor de allerarmsten in onze gemeente, een actief volkshuisvestingsbeleid en voor het behoud van onze kwetsbare natuur.

Na die periode ben ik een tijdje op de achtergrond gebleven en was ik o.a. bestuurslid van de PvdA Limburg.  In 2014 wil ik echter graag weer de gemeenteraad in en mijn vleugels uitslaan naar de gemeente Peel en Maas als nummer vier op de lijst van de combinatie PvdA/GroenLinks.

Er is nog veel werk aan de winkel en het overhevelen van veel zorgtaken naar de gemeente Peel en Maas zal veel kwetsbare burgers van onze gemeente gaan treffen.
Mijn inzet zal er op gericht zijn om dit, samen met betrokkenen, in goede banen te leiden.
Daarnaast moet er nu eindelijk eens betaalbaar gebouwd gaan worden voor onze jongeren.
De gemeente Peel en Maas moet hier een leidende rol in spelen.

fred.peeters@peelenmaas.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *