Frits Berben

Frits BerbenIk ben geboren in 1962 en woon al mijn hele leven in Meijel. Ik ben getrouwd met een Maasbrees “dörske”, Miranda Jans, en samen hebben wij 2 kinderen, Fleur (10) en Dirk (7). Jarenlang heb ik in de pijpleidingen gewerkt m.n. verkoop van buisverbindingsstukken en appendages. Sinds 2004 doe ik dit zelfstandig met mijn eigen bedrijf.

Sinds 1986 ben ik actief in de Meijelse politiek. Jarenlang als raadslid en sinds 2006 als wethouder. Verder ben ik heel actief in het Meijelse verenigingsleven. Eigenlijk heb ik al mijn hele leven allerlei bestuursfuncties gedaan. Ik heb mij altijd verbonden gevoeld met het verenigingsleven en geloof ook echt dat zij het cement van de samenleving zijn waarop wij moeten bouwen. Daarom vind ik zelfsturing een belangrijk thema. De kernen binnen Peel en Maas moeten ruimte krijgen om zich te ontwikkelen en te ontplooien zonder dat de politiek zich overal mee bemoeit. De politiek moet ze ondersteunen en faciliteren en daar wil ik mij in de komende jaren verder sterk voor maken binnen Peel en Maas.

Ruimtelijke ordening heeft altijd mijn interesse gehad. Hoe gaan wij om met de schaarse ruimte waarin wij leven ? Als verantwoordelijk portefeuillehouder voor de gemeente Meijel werk ik mee aan het tot stand komen van de bestemmingsplannen. Goed beleid hierin is nodig waarbij burgers (wonen), bedrijven (op bedrijventerreinen en in het buitengebied) en de natuur zijn eigen waardes hebben en deze moeten behouden of zelfs uitbreiden. Hiervoor is goed en duidelijk beleid nodig.

Financiën is een andere hobby en zeker in tijden van tegenspoed moeten wij (ook binnen Peel en Maas) goed omgaan met de centen die aanwezig zijn. Als PvdA / GroenLinks willen wij een sterk financieel beleid uitvoeren waarin wij betrouwbaar zijn en waarin wij goed met de middelen weten om te gaan. Ik zal hierin zeker mijn bijdrage in leveren.

Samen met u allen gaan wij hieraan bouwen en ik hoop ook dat u ons het vertrouwen geeft om dit werk verder af te maken.

frits.berben@peelenmaas.nl

Eén reactie op “Frits Berben”

  1. Wim Jans, Neerkant schreef:

    Frits, vanavond wordt in de commissie of iets dergelijks, de bouw van een nieuwe sporthal Maasbree besproken op de locatie van Dynamic in Maasbree. Dynamic is het sportcentrum van mijn zoon Bas. Mogen wij op jouw steun rekenen in deze?

    afz. Wim Jans Neerkant.
    tel. 06 1294 8883
    Tot spoedig horens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *