Iets bittere noodzaak noemen, maar verder niets doen

Vorige week heeft PvdA/GroenLinks in de raad opnieuw een voorstel ingediend om als gemeente werk te maken van de bouw van betaalbare huurwoningen. Het tekort aan huurwoningen voor mensen met een kleine beurs is schrikbarend groot. Dat tekort is niet makkelijk op te lossen, want aan de bouw van betaalbare huurwoningen valt niets te verdienen. Daar moet geld bij. Wij vinden het een taak van de gemeente om deze sociale woningbouw toch mogelijk te maken.

Door actief grond te verwerven en door grond die al in bezit is van de gemeente beschikbaar te stellen voor sociale woningbouw via erfpacht tegen een geringe vergoeding. Zo blijft de grond van de gemeente en kan de huur van woningen betaalbaar blijven.

Wij hadden deze constructie graag toegepast op een gedeelte van het perceel van de basisschool in Meijel. In Panningen hadden wij ook graag betaalbare huurwoningen gezien op het terrein van het voormalige postkantoor en op het perceel waar de school van Panningen-Zuid heeft gestaan.

In Helden komt het perceel van basisschool De Pas vrij. Vorige week hebben wij in de raad een voorstel ingediend om daar sociale woningbouw te realiseren. We hebben dat voorstel ingetrokken, omdat er in de raad geen steun voor was.

Het CDA zei braaf voorstellen van het college af te wachten. De VVD had een eigen voorstel met als strekking dat met de bouw van woningen op dit terrein zoveel mogelijk geld moest worden verdiend. En Lokaal Peel en Maas? Dat is de partij die in Hallo van vorige week schrijft dat de bouw van betaalbare woningen en met name huurwoningen voor jongeren bittere noodzaak is. Maar in de raadsvergadering van diezelfde week bleef het stil bij Lokaal Peel en Maas. Geen steun voor ons voorstel. Schrijven over bittere noodzaak en toch bitter weinig doen! Begrijpt u het?

Annigje Primowees, Frits Berben, Raf Janssen,
Raadsleden

Eén reactie op “Iets bittere noodzaak noemen, maar verder niets doen”

  1. Verbeek schreef:

    Graag zou ik dit ook willen zien in maasbree. Jammer dat je kinderen van bijna 30 nog nog thuis moeten wonen omdat de huurprijzen van een huurwoning niet te betalen als je van Wajong moet leven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *