Introductie ‘Beter Anders’ – Doe jij mee?

We moeten op veel terreinen van koers veranderen, in denken en doen, om de drie grote maatschappelijke uitdagingen van de huidige tijd aan te pakken. Die drie uitdagingen zijn: met milieuvraagstuk, de economische recessie en de groeiende kloof tussen rijk en arm. Wereldwijd, internationaal en nationaal, moeten veranderingen plaatsvinden. Maar ook dichter bij huis, lokaal.

Die lokale veranderingen gebruikt PvdA/Groenlinks als invalshoek: wat kan er hier in Peel en Maas veranderen? We willen mensen verleiden, aansporen, oproepen, om daar met ons over na te denken. Dus niet zozeer oplossingen lanceren, maar vragen stellen.

We zijn nu al wekenlang bevangen door de coronacrisis en we willen zo snel mogelijk weer terug naar normaal, het nieuwe normaal. Wordt daarmee bedoeld dat we maatregelen nemen tegen het coronavirus en dan weer zoveel mogelijk teruggaan naar wat voorheen normaal was? Of moeten we zeggen: bij de nieuwe inrichting van de samenleving moeten we meteen oplossingen zoeken voor drie grote maatschappelijke uitdagingen waarmee we als samenleving geconfronteerd worden: het milieuvraagstuk, de economische crisis en de groeiende kloof tussen rijk en arm? Wat kunnen we lokaal in Peel en Maas anders doen om antwoorden te vinden op deze drie grote uitdagingen? En kunnen we zo veranderen dat we er beter van worden? Op die vragen willen wij als PvdA/GroenLinks het komende jaar antwoorden zoeken. Doet u mee?

play-sharp-fill

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *