Liever betaalbare huurwoningen dan dure parkeerplaatsen

Op de hoek van Raadhuisstraat-Patersstraat, waar jaren geleden het postkantoor was, wil het college parkeerplaatsen maken voor het winkelcentrum van Panningen. Daar is PvdA/GroenLinks tegen. Wij willen daar huurwoningen, voor mensen met een kleine portemonnee.

Zeker voor ouderen is dat een mooie plek. En in Peel en Maas zijn veel ouderen die naast hun AOW weinig meer hebben dan een klein pensioentje. Het huisvestingsbeleid van de gemeente heeft te weinig aandacht voor de belangen van mensen met een kleine portemonnee.

In 2019 zijn 116 woningen gebouwd en er zijn daarnaast 269 bouwvergunningen afgegeven. Dat zijn bijna allemaal koopwoningen; er zitten nauwelijks huurwoningen bij. Alleen op het terrein van de Piushof wordt een flink aantal huurwoningen gebouwd, 46 in totaal. Dat is mooi. Maar deze 46 huurwoningen zijn de vervangers van een nog groter aantal huurwoningen dat aan de Piushof is gesloopt.

Er moeten elders in Panningen nog een aantal huurwoningen bijkomen om het aantal gesloopte huurwoningen te
compenseren. Dat zou kunnen op het terrein van het voormalige vmbo-college. Dan hebben we weer een gelijk aantal huurwoningen in Panningen. Wij pleiten ervoor om daarnaast een extra aantal woningen of appartementen te bouwen met een huur die betaalbaar is voor mensen met een kleine portemonnee. Dat kan volgens ons prima op het terrein van het voormalige postkantoor.

En de auto’s dan? Wij zijn van mening dat er in Panningen genoeg parkeerplaatsen zijn, zeker als de mensen die in
de winkels werken hun auto iets verderop parkeren en de parkeerplekken in het centrum vrijhouden voor hun klanten. Dit VVD-college heeft al veel te dure parkeerplekken aangelegd in het autopark bij het gemeentehuis. Wij zitten er niet op te wachten dat nog een keer zoveel gemeenschapsgeld besteed wordt voor het parkeren van auto’s. Wij geven de voorkeur aan betaalbare huurwoningen.

Annigje Primowees, Frits Berben en Raf Janssen,
Raadsleden PvdA/GroenLinks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *