Matras- en snoeibelasting in Peel en Maas

Goede dienstverlening tegen een te schappelijke prijs. Dat kan gezegd worden van het systeem van ophalen en verwerken van huishoudelijk afval in Peel en Maas. Dankzij de inzet van vaak ondergewaardeerde medewerkers. De tarieven worden volgend jaar extra verhoogd met 15 euro en dan blijft er nog een tekort van 500.000 euro. Het college wil dat tekort gaan wegwerken door geld te gaan vragen voor restafvalzakken die nu nog gratis zijn, 2,50 per rol.

De coalitie van CDA, VVD en Lokaal Peel en Maas vindt dat niks en stelt voor het wegbrengen van afval naar het milieupark te belasten (10 euro voor een oude matras en 5 euro voor een aanhanger snoeisel) en in de wintermaanden wordt het GFT-afval niet iedere week opgehaald, maar 1 x per 2 weken.

Ons voorstel was om ieder huishouden 5 euro per jaar meer te laten betalen, de goede dienstverlening intact te laten en zeker voor huishoudens die een kleine gft-emmer hebben deze iedere week te blijven ophalen. Ons voorstel werd door de coalitie weggestemd.

Er komt dus in 2021 een matrassenbelasting en een snoeiselbelasting en flatbewoners moeten maar zien hoe ze in de wintermaanden het gft-afval in het kleine emmertje gepropt krijgen.

play-sharp-fill

2 reacties

  1. Pingback: Matrassenbelasting en de kleine groene container - PvdA GroenlinksPvdA Groenlinks

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *