Meijel krijgt nieuwe school in groen hart

Midden in Meijel wordt momenteel gebouwd aan de nieuwe school. Op een gedeelte van het terrein waar ook de huidige school ligt. Een prachtige plek voor een goed toegerust kindcentrum voor alle kinderen van Meijel. De bouw van de nieuwe school kost iets meer dan 6 miljoen. De school draagt daar overigens zelf 1 miljoen aan bij.

Zes miljoen is veel geld, maar de school wordt gebouwd voor 40 jaar. Gespreid over die periode vallen de kosten mee en als investering in de toekomst van vele honderden kinderen is zo’n bedrag goed te rechtvaardigen.

Er zijn wel vragen over gesteld in de gemeenteraad, maar uiteindelijk is de goedkeuring er toch gekomen, ook na overleg met buurtbewoners en met een aanpassing van het oorspronkelijke ontwerp. En nu de omgeving van de school nog. De kinderen van Meijel, de ouders en de hele dorpsgemeenschap verdienen niet alleen een mooie en moderne school, maar ook een groene en gezonde schoolomgeving. Daar zijn plannen voor gemaakt. PvdA/GroenLinks vindt dat we niet moeten gaan bezuinigen op deze plannen, want dat gaat met name ten koste van de groene inrichting van het terrein.

Wat ons betreft wordt rondom de school een groen hart gemaakt. Een plek waar de kinderen gezond kunnen opgroeien en waar ze het belang kunnen ontdekken van het ontwikkelen van een goede relatie met de natuur. Als we nu zouden kiezen voor een inrichting volgens een minimale variant, krijgen we daar binnen enkele jaren spijt van. Niet doen dus!

Raf Janssen,
Raadslid PvdA/GroenLinks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *