Met Eric Geurts op de koffie bij ”Óppe Kóffie”.

Op zaterdag 3 maart brachten fractie en kandidaten van PvdA/Groen Links samen met gedeputeerde Eric Geurts een bezoek aan lunchroom ”Óppe Kóffie” in Meijel. Niet alleen om daar te genieten van een heerlijke kop koffie, maar vooral om met eigen ogen te zien en te ervaren hoe in deze lunchroom de medewerker centraal gesteld wordt. Op een en gastvrije manier werden we daar door medewerkers ontvangen. Met groot enthousiasme legde Bertine ons uit hoe werken en begeleiden op een passende wijze afgestemd worden op de kwaliteiten en beperkingen van de medewerkers.

Met een rondgang door het bedrijf werd dit bezoek afgesloten. Ons is op deze zaterdagmorgen duidelijk geworden dat ”Óppe Kóffie” een belangrijke bijdrage levert aan de emancipatie van mensen met een psychische en / of verstandelijke beperking en dat zij de weerbaarheid van deze doorgaans kwetsbare groep verhoogt, zodat zij zich ook buiten ”Óppe Kóffie” veilig en gewaardeerd kunnen gaan voelen.

Na dit bezoek werd de St. Nicolaaskerk in Meijel nog even aangedaan. Hier wilden we de noodzaak voor het aangaan van grootschalig onderhoud bekijken. Na een gang door de kerk en de beklimming van de toren kon er maar een conclusie getrokken worden: het groot onderhoud verdraagt geen uitstel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *