Open gebied Rozendaal Maasbree

Langs de weg Rozendaal in Maasbree, tegenover het kassengebied Siberië, ligt een mooi open gebied grenzend aan Eerselsberg.

In 2009 is door de toenmalige gemeenteraad van Maasbree het besluit genomen om hier de vestiging van kassen en agribusiness toe te staan. Tevens is het gebied opgenomen in het projectvestigingsgebied Klavertje 4 Greenport. Toen werd er nog gedacht dat uitbreiding van kassen en teeltondersteunende voorzieningen oneindig door kon gaan.

Inmiddels is het 2021 en moeten we stevige maatregelen nemen om de hoeveelheden stikstof en broekasgassen (CO2) in de atmosfeer fors te verminderen. Daarnaast zien we dat het areaal aan kassen en distributiecentra in Greenport de afgelopen jaren fors is uitgebreid. Bovendien is er een schreeuwend tekort aan personeel en moeten er massaal arbeidsmigranten worden ingezet om o.a. de werkzaamheden in kassen te laten verrichten. Huisvesting van arbeidsmigranten is nu al een probleem.

Tegen deze achtergrond doet PvdA/GroenLinks dan ook een oproep aan de gemeenteraad van Peel en Maas om de verdere uitbreiding van Klavertje 4, aan de overzijde van de weg Rozendaal, niet meer toe te staan. Op deze wijze behouden we een mooi open gebied waar de mensen al wandelend en fietsend van kunnen blijven genieten.

Zie ook ons eerdere bericht hierover.

Fred Peeters
Burgerraadslid PvdA/GroenLinks

Eén reactie op “Open gebied Rozendaal Maasbree”

  1. Pieter Wijnheijmer schreef:

    Huisvesting is hier het slechtst denkbare argument dat je moet willen gebruiken. Wil je dat ik dat nog nader uitleg?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *