PvdA/GroenLinks ondersteunt actie ‘Sta op Voor 14’

Nederland is een rijk land. Het gaat al jaren goed met de economie en de winsten blijven stijgen. Daar hoort iedereen van te profiteren, maar dat is helaas niet het geval. Want de lonen groeien niet mee met de bloeiende economie. De FNV wil dat iedereen kan leven in plaats van overleven. Dat iedereen zich vrij voelt in plaats van beperkt. Dat iedereen een fatsoenlijk inkomen heeft en mee kan doen. Het FNV presenteert een actie om het minimumloon van 10 naar 14 euro per uur te verhogen. PvdA/GroenLinks ondersteunt de actie. Een petitie hiervan wordt woensdag 17 juni aan alle fractievoorzitters van de gemeenteraad aangeboden.

FNV wil met de actie een sterke beweging bouwen. Een beweging die afdwingt dat de gigantische rijkdom in Nederland eerlijker wordt verdeeld. Te beginnen met het verhogen van het minimumloon van 10 naar 14 euro per uur. Krijgen ze dat voor elkaar, dan gaan miljoenen Nederlanders erop vooruit. Nederland telt namelijk 2,1 miljoen werkende Nederlanders die dat minimum (of net daarboven) verdienen. En omdat de uitkeringen gekoppeld zijn aan het minimumloon, krijgen ook 4,5 miljoen uitkeringsgerechtigden meer te besteden.

Een hoger loon zorgt voor meer ruimte in de portemonnee. Dus hebben mensen meer te besteden, wat goed is voor de economie. Plus: als de laagste lonen omhoog gaan, verhoog je de bodem. De kans is groot dat ook de overige lonen zullen stijgen.

De FNV eist met de actie dat de welvaart eerlijk wordt verdeeld.

play-sharp-fill

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *