PvdA/GroenLinks strijdt voor hoger minimumloon

Van de VVD wisten we het: bij die partij moet je niet zijn als je op wilt komen voor mensen met een kleine portemonnee. Bij CDA en Lokaal Peel en Maas ligt dat anders. De C van het CDA wijst naar christelijke waarden als eerlijk delen en solidariteit. Je mag verwachten dat zo’n partij steun geeft aan een voorstel om het kabinet te laten weten dat het minimumloon omhoog moet, omdat er ook in Peel en Maas te veel werkende armen zijn. PvdA/GroenLinks had zo’n voorstel ingediend. CDA zei NEE tegen dit voorstel.

Vooral jammer voor de vele huishoudens in onze gemeente die nauwelijks of niet rond kunnen komen, omdat het loon waarvoor ze moeten werken te laag is. Het hoofdargument van het CDA om ons voorstel niet te steunen, was dat niet de gemeenteraad, maar de landelijke politiek hierover gaat. Dat argument werd even later door het CDA zelf onderuitgehaald. Het CDA steunde namelijk wèl ons voorstel om bij het kabinet aan te dringen op de afschaffing van de verhuurdersheffing. Daar gaat de gemeenteraad ook niet over, maar het is wel een zaak die voor veel inwoners van groot belang is.

Zo is het ook met de verhoging van het minimumloon: de raad gaat er niet over, maar voor veel mensen in Peel en Maas is zo’n verhoging van groot belang. Het had bij de C van het CDA gepast om voor de belangen van die medeburgers in het krijt te treden. Dat heeft het CDA nagelaten.

En Lokaal Peel en Maas deed dat evenmin. Mensen die waarde hechten aan solidariteit en die op willen komen voor de belangen van mensen met een kleine beurs, hoeven niet te rekenen op steun van CDA en Lokaal Peel en Maas. Het is maar dat u het weet.

Annigje Primowees, Frits Berben en Raf Janssen,
Raadsleden PvdA/GroenLinks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *