PvdA/GroenLinks tegenstander parkeerpark voor € 2.400.000.

In de raadsvergadering van 30 januari jl. heeft PvdA/GroenLinks, samen met andere partijen om een onafhankelijke taxatie van de voormalige burgemeesterswoning in Panningen gevraagd. In de plannen van wethouder Sanders wordt deze woning in zijn geheel gesloopt. Een sloop waar PvdA/GroenLinks zijn vraagtekens bij zet.

Inmiddels is duidelijk geworden dat de burgemeesterswoning, inclusief de ondergrond, minimaal een waarde heeft van € 625.000.

Wonderlijk is dat dit bedrag echter niet is meegenomen in de berekeningen van de wethouder wat betekent dat de aanleg van het parkeerpark geen € 1.822.000 maar minimaal € 2.447.000 gaat kosten.

PvdA/GroenLinks vindt dit een veel te hoog bedrag voor een parkeerpark en heeft daarom ook tegen de dure variant gestemd. Als alternatief hebben we voorgesteld om de huidige parkeerplekken achter het huis van de gemeente en het voormalige gouden leeuw terrein mooi op te knappen. Daarnaast hebben we voorgesteld om het Wilhelminaplein voor het gemeentehuis te verfraaien waardoor er een mooier aanzien ontstaat.

Het geld dat we overhouden, door te kiezen voor een goedkopere variant, besteden we veel liever aan (zorg)woningen voor senioren aan betaalbare (huur)woningen voor jong en oud en aan groen in alle kernen.

Fred Peeters
Raadslid PvdA/GroenLinks Peel en Maas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *