PvdA zoekt regionale kandidaten!

Heb jij je altijd al willen inzetten voor meer betaalbare woningen, een eerlijk klimaatbeleid of duurzame bereikbaarheid? Kun jij het sociaaldemocratische geluid vertolken en wil je als volksvertegenwoordiger aan de slag om mensen een stem te geven in de provincie of waterschap? Dan zoeken we jou!

De kandidaatstelling is open voor de lijsten van de Provinciale Staten Limburg en het Waterschap Limburg. Begint het te kriebelen? Lees dan hoe jij je kandidaat kunt stellen

We zijn op zoek naar enthousiaste leden die zich vier jaar lang willen inzetten voor de provincie of het waterschap. Daarbij wordt een mix gezocht tussen jong en oud, ervaren en onervaren en verschillende woonplaatsen, afkomsten en achtergronden. Iedereen wordt aangemoedigd om mee te doen!

Korte tijdlijn
• Sinds 30 juni is de kandidaatstelling voor de Staten en de Waterschappen reeds geopend. Maar je kunt je nog steeds aanmelden. Op maandag 19 september sluit de kandidaatstelling.
• De gesprekken met de kandidaatstellingscommissie zullen aanvangen in september. Na een eerste selectie zullen uitnodigingen uitgaan voor de fysieke gesprekken.
• Medio oktober worden de lijsten door het bestuur vastgesteld en gedeeld met de leden.
• In november worden op een ledenvergadering zowel de kandidatenlijsten en verkiezingsprogramma’s vastgesteld.
• 15 maart 2023 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en Waterschappen.

Praktische info voor kandidaatstelling
• Je kunt je kandidaat stellen door een mail te sturen.
o Voor de Provinciale Staten
o Voor het Waterschap Limburg

• Bij je mail dien je voor een geldige kandidatuur volgende stukken bij te voegen:
o CV
o Motivatiebrief, max 1 A4
o Getekende interne bereidverklaring
o Getekende PvdA erecode

• Voor een geldige kandidatuur moet je ook lid zijn van de PvdA en geen contributieachterstand hebben. Voor zittende statenleden, fractieleden, dagelijks bestuurders en gedeputeerden geldt dat de afdracht van 3% voor leden met een politieke functie voldaan moet zijn.

We hopen zo veel mogelijk aanmeldingen te ontvangen voor een plek op een van de lijsten. Twijfel je of je je wil kandideren? Neem dan contact op met een van de lokale leden. Wij kunnen je meer vertellen over het proces en je in contact brengen met huidige leden van de Staten en het Waterschap die je meer kunnen vertellen over het werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *