Sociale huurwoningen in Peel en Maas

PvdA/GroenLinks pleit al jaren voor het meer bouwen van sociale huurwoningen. Tot nu toe is dit echter maar mondjesmaat gebeurd waardoor de wachttijden flink zijn gestegen. Hierdoor is het voor veel mensen moeilijk om een betaalbaar huis te vinden.

Daarnaast willen we ook asielzoekers, die in Nederland mogen blijven (zogenaamde statushouders), een sociale huurwoning bieden. Dit zijn mensen die vaak jaren in een asielzoekerscentrum moesten verblijven en nu erkend zijn als echte vluchteling. De verwachting is dat er volgend jaar meer statushouders zullen moeten worden gehuisvest door het sneller verlenen van verblijfsvergunningen door de inzet van VVD-staatsecretaris Ankie Broekers-Knol.

Dit succes van de VVD-secretaris is ironisch genoeg voor de fractievoorzitter van de VVD in Peel en Maas reden om te pleiten voor het minder verstrekken van huurwoningen aan statushouders dan dat er zijn gepland. Het tekort aan sociale huurwoningen komt niet door het opnemen van statushouders maar omdat er gewoonweg te weinig sociale huurwoningen zijn gebouwd in de afgelopen jaren. Dit is onder andere het gevolg van het neoliberale beleid van diezelfde VVD die nog altijd heilig gelooft dat marktwerking voor voldoende betaalbare huurwoningen zorgt.

De fractievoorzitter van de VVD zet op deze wijze bevolkingsgroepen tegen elkaar op en vist hiermee, met zichtbaar genoegen, in de troebele vijver van de PVV en Forum voor Democratie.
PvdA/GroenLinks vindt dit ronduit verwerpelijk en zal zich blijven inzetten voor het eerlijk verdelen (en bouwen) van sociale huurwoningen voor iedereen die er een nodig heeft.

Fred Peeters,
burgerraadslid PvdA/GroenLinks

Eén reactie op “Sociale huurwoningen in Peel en Maas”

  1. Patrick van 't Hooft schreef:

    Goed stuk, Fred!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *