Te veel aandacht voor armoede?

Het coronavirus slaat opnieuw toe en dat dwingt tot strengere maatregelen, zoals het dragen van mondkapjes. Dus moet iedereen die ouder is dan 12 jaar een aantal mondkapjes kopen. Veel kosten die dingen niet, maar voor mensen die iedere maand toch al geld te weinig hebben, is iedere euro extra uitgeven een probleem. PvdA/GroenLinks heeft de gemeenteraad voorgesteld om huishoudens die moeten rondkomen van een sociaal minimum ófwel gratis mondkapjes te verstrekken ófwel een kleine financiële tegemoetkoming te geven voor de aankoop van mondkapjes.

Anders Nu steunde ons voorstel. De fracties van CDA en Lokaal Peel en Maas wilden eerst meer weten over het aantal minima in onze gemeente en over de kosten. We zullen daar de volgende raadsvergadering nader op ingaan en we rekenen dan ook op de steun van deze fracties voor ons voorstel.

De reactie die ons aan het denken zet, kwam van de nieuwe fractieleider van de VVD. Niet zozeer omdat de reactie een afwijzing van ons voorstel inhield. Het is geen nieuws dat de VVD als partij niet zoveel op heeft met de minima, alhoewel veel van haar leden wel steun geven aan initiatieven als Voedselbank en Leergeld. Het was de aard van de reactie die ons aan het denken zet. De fractieleider van de VVD merkte namelijk op dat mondkapjes vrijwel niets kosten en dat links er een sport van maakt om van alles armoede te maken. Zo’n reactie verraadt dat deze jonge fractieleider geen idee heeft wat het betekent om rond te moeten komen van minder dan weinig. En wij zouden daar dan niks van mogen zeggen?

De VVD zwijgt de schandalige aanwezigheid van armoede in Nederland liever dood. Daar verzetten wij ons tegen. Wij blijven onze stem verheffen tegen armoede. Want armoede in een rijk land is en blijft maatschappelijk onrecht.

Annigje Primowees, Frits Berben, Raf Janssen,
raadsleden PvdA/GroenLinks

Eén reactie op “Te veel aandacht voor armoede?”

  1. In Brunssum 3 p.p voor de inwoners met laag inkomen
    .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *