Te weinig betaalbare huurwoningen in Peel en Maas

Iedere gemeente moet ieder jaar een aantal vluchtelingen die een verblijfsvergunning hebben opvangen. Dat doet Peel en Maas ook. De vluchtelingen die wij moeten opvangen krijgen een huis toegewezen. Pas dan kunnen ze vertrekken uit het opvangcentrum. De VVD-fractie heeft al een paar keer aangekaart dat ze de vluchtelingen de voorrang op huisvesting willen afnemen.

Wonen Limburg heeft al enkele keren uitgelegd dat de wachttijden voor anderen daar echt niet langer door worden. Maar de VVD blijft daar op terugkomen.

Het echte probleem is dat er te weinig betaalbare huurwoningen zijn. Dat probleem wordt nu in de schoenen geschoven van een groep mensen die daar ook niks aan kan doen, de vluchtelingen. In plaats van die groep tot zondebok te maken, is het beter dat niet alleen de PvdA/GroenLinks, maar alle fracties zich inzetten voor de bouw van betaalbare huurwoningen.

Daar mag best wat extra subsidie naar toe om die bouw mogelijk te maken, want we bouwen nog steeds veel te weinig betaalbare huurwoningen; de meeste woningen die gebouwd worden zijn koopwoningen.

play-sharp-fill

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *