Tegels wippen ook in Peel en Maas?

Hoe leuk zou het zijn als de straten in onze dorpen er fleurig en kleurig bij zouden liggen? Veel huizen hebben mooie voortuinen, maar er zijn nog best veel straten die er doods en saai uitzien. Nauwelijks bomen en struiken en al helemaal geen kleur. In de steden Rotterdam, Arnhem en in Amsterdam zijn er al veel straten opgefleurd doordat mensen een stoeptegel eruit hebben gehaald en er een plantje of een bloembak hebben geplaatst. Wat een verschil maakt dit!

Er zijn al competities gaande over wie het mooiste geveltuintje heeft en als er eenmaal mensen begonnen zijn, komen er steeds meer.
Juist nu we in de strijd tegen de opwarming van het klimaat meer groen nodig hebben, is dit een mooie aanvulling.

Onlangs maakten we als PvdA/ GroenLinks een filmpje over ‘Tegels wippen’ te zien op onze site.

Het kost maar weinig moeite, weinig geld en het resultaat is groot. Het verbindt de buurt en je wordt er vrolijk van, als je door de straat loopt.
Twee jaar geleden dienden we al eens de motie ‘Geveltuintjes’ in, die door de raad is aangenomen. Het college heeft hier echter, op een paar extra geplante bomen na, nog geen uitvoering aan gegeven. Dat is jammer, maar we kunnen natuurlijk ook zonder het college beginnen. Gewoon doen, steentje eruit, plantje erin en plots is de wereld een stuk gezelliger! Kijk maar eens op de site voor inspiratie en hulp. We zijn benieuwd!

Raf Janssen, Frits Berben, Annigje Primowees
Raadsleden PvdA/GroenLinks Peel en Maas

Foto: Sjon Heijnga

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *