Verplaats De Heuf ook naar het Meuleveld

Al jarenlang is duidelijk dat de openbare school in Maasbree nieuwe huisvesting nodig heeft. Het college stelt nu voor een nieuwe school te bouwen op het Meuleveld en deze te combineren met een nieuwe sporthal. Wat ons betreft wordt deze sporthal meteen geschikt gemaakt om De Heuf als sportaccommodatie te vervangen.

De kracht zit in de koppeling van onderwijs en sport. In het collegevoorstel wordt expliciet verwezen naar een motie van de coalitie en de VVD. Die motie vroeg om De School te laten landen bij de huidige locatie van de sporthal. In onze ogen is die plek al te klein voor een nieuwe sporthal, laat staan dat er nog een school bij moet komen. Zo’n onderzoek hoefde voor ons niet. Wij vonden het Meuleveld meteen de beste locatie, mede omdat daar de mogelijkheden het grootste zijn om zo’n gebouw toekomstbestendig te maken.

Een koppeling van school en sporthal vinden wij ook een goed idee. En als we toch aan het koppelen zijn, maak dan nog een koppeling om de telkens terugkerende problemen met de sportaccommodatie van De Heuf in Panningen op te lossen.

Maak de nieuwbouw van de sporthal in het Meulenveld meteen geschikt voor de sportactiviteiten die nu nog plaatsvinden in De Heuf. Dat betekent weliswaar dat sporters en supporters die nu gebruik maken van een accommodatie in Panningen dan een dorp verder moeten fietsen of rijden. Dat lijkt ons niet onoverkomelijk. Het is al eerder gebeurd dat sport- en andere organisaties zich samenvoegen en samen gebruik maken van één accommodatie. Dat kan ook hier gebeuren. We zouden het een gemiste kans vinden als dit niet gebeurt. En het kan in de toekomst erg veel geld besparen voor de gemeenschap en voor de sporters. Dus verplaats De Heuf naar het Meuleveld. Dat is ook Peel en Maas.

Annigje Primowees, Frits Berben, Raf Janssen,
Raadsleden PvdA/Groenlinks Peel en Maas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *