Waanideeën kosten inwoners 200.000 euro

Met de verkiezingen in aantocht krijgen VVD, CDA en Lokaal P&M slappe knieën. Ze willen het iedereen naar de zin maken, ook al leidt dat tot absurde voorstellen zoals het onderzoek naar een parkeergarage onder het Raadhuisplein en het opstellen van een plan voor een wegomlegging zonder de huizen die in de weg staan te slopen. Kosten voor de gemeenschap: 200.000 euro.

Het postkantoor in Panningen is afgebroken. Die plek staat nu soms vol auto’s, maar meestal nog niet half vol. PvdA/GroenLinks wil dat daar woningen komen. Liefst betaalbare huurwoningen. Het college heeft echter zijn oren laten hangen naar enkele actieve ondernemers die het winkelcentrum van Panningen nog groter en fraaier willen maken. Dus komt er een voorstel in de raad over de herontwikkeling van de postkantoorlocatie.

Dat voorstel gaat echter niet over die locatie. Het gaat over het winkelcentrum van Panningen. Er moet een nieuwe verbindingsweg komen van de Beekstraat naar de Patersstraat. Liefst met een dubbele rij parkeerplekken, zodat de auto’s van het Raadhuisplein kunnen verdwijnen en daar een beleeftuin kan komen.

Voor deze wegomlegging moeten woningen gesloopt worden. Dat wil eigenlijk niemand.

Daarom komen VVD, CDA en Lokaal P&M met het ei van Columbus: de Beekstraat verlengen ‘zonder sloop van woningen’. Dat kan alleen als er een tunnel gegraven wordt. Deze drie partijen willen verder dat ook onderzoek gedaan wordt naar parkeren onder het Raadhuisplein. Het zijn onderzoeken naar waanideeën. Maar ze kosten wel 200.000 euro. Daarmee willen deze partijen kennelijk tot de verkiezingen iedereen te vriend houden.

Volgens ons zijn de mensen echter niet gek. Wij krijgen veel bijval voor ons verzet tegen dergelijke waanvoorstellen. Het winkelcentrum van Panningen is groot genoeg. Groei is niet langer een garantie voor vooruitgang. Het bewaren van goed evenwicht is daarvoor veel belangrijker. Laten we wat er nu is bloeiend en gezond houden.

Annigje Primowees, Frits Berben, Raf Janssen,
Raadsleden PvdA/GroenLinks Peel en Maas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *