We zien naar elkaar om…

In tijd van nood, leer je je vrienden kennen. Die oude wijsheid geldt vandaag de dag nog steeds. En de nood is hoog. Veel mensen leven op de rand van het bestaansminimum door gestegen voedselprijzen en de energiecrisis. De voedselbank zou eigenlijk helemaal niet nodig moeten zijn, in ons rijke land, maar helaas is die noodzakelijk. Stijgende prijzen gelden voor iedereen. En toch is het afgelopen weekeinde meer dan ooit gul gegeven aan de mensen die bij de supermarkten stonden om voedsel op te halen. Hartverwarmend ook, dat naast de noodzakelijke producten ook voor kinderen wat extra lekkers is meegegeven. We zien blijkbaar nog steeds naar elkaar om.

Ook was er zaterdag de schrijfactie voor Amnesty international. En ook daar kwamen mensen in Peel en Maas in actie om een kaartje om een brief te schrijven aan mensen die ver weg in een cel zitten, omdat ze protesteren tegen onrecht, voor de vrijheid demonstreerden, of een mening verkondigden. De gevangen komen er niet door vrij, maar dat er aan hen gedacht wordt, dat ze niet vergeten worden, is bemoedigend. We zien naar elkaar om, ook als de ander ver weg is.

Binnenkort is het kerstmis, een feest van hoop en licht in de donkere decemberdagen. In ons midden wonen vluchtelingen uit Oekraïne, laten we ook naar hen omzien. En naar hun familieleden, landgenoten die zijn achtergebleven in de kou en in het donker. Er zijn verschillende manieren om Oekraïners daar de winter door te helpen. Laten we dat doen. En als gemeente moeten we niet te benauwd zijn om ook ons eerlijke aandeel te leveren in de opvang van vluchtelingen uit andere landen. Ook zij hebben onze hulp en aandacht nodig. In Peel en Maas kijken we immers naar elkaar om.

Fractie PvdA/GroenLinks Peel en Maas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *